Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 septembrie 2016

Salata mexicana cu ton si porumb


















Varianta I grozava :

1 conserva de fasole rosie 
1/2 conserva porumb
1 cutie ton in ulei
Ceapa rosie
Patrunjel verde 
Lamaie
Ulei de masline

Folosim conserve mari de 400 gr. Eu am folosit 1/2 conserva de fasole alba si 1/2 fasole rosie dar mai bun e doar cu fasole rosie. Scurgem fasolea si porumbul de apa, taiem rondele putina ceapa rosie iar patrunjelul il tocam. Nu punem multa ceapa ca ustura. Punem legumele intr-un castron, adaugam tonul cu tot cu uleiul din conserva sau doar cateva linguri, 1 lg ulei masline si vreo 1/2 zeama de lamaie. Se da la rece neaparat. Este dementiala, servim cu.paine.

Varianta II mi-a placut mai mult var I :

1 conserva de ton în suc propriu sau ulei
1 salata verde sau mix de salate
1 cutie mica de porumb fiert
1 cutie fasole rosie fiarta
Patrunjel verde tocat
1 ceapa rosie taiata julienne
150 gr masline kalamata feliate
Ulei de masline
Zeama de la 1/2 lamaie
Sare, piper și alte verdețuri pentru salata

Spalam salata dupa care indepartam partea alba amăruie de la fiecare frunza în parte. O lasam la uscat dupa care o rupem cu mana în bucăți potrivite. Scurgem fasolea si porumbul de apa iar de la ton pastram un pic de ulei, mie îmi place sa folosesc și din zeama lui. Punem peste salata legumele, patrunjel tocat, sarea, uleiul și zeama de lamaie stoarsa prin sita. Puteti face un dressing amestecand uleiul cu sarea și lamaia la shaker și s-o puneti peste salata. Amestecam si lasam 10 minute la rece.

Niciun comentariu: