Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 august 2011

Pandispan genovez

























































































































































































Pandispan genovez

Ingrediente necesare:

4 oua la temperature camerei
120 gr zahar tos
120 gr faina
20 gr unt topit si racit
200 gr visine

Mod de preprare:

Umple o cratita pe jumatate cu apa, dai in clocot si iei de pe foc. Pui ouale si zaharul intr-un vas termo, pui vasul desupra cratitei cu apa fierbinte si amesteci cu telul pana devine groasa si spumoasa. Scoti vasul si amesteci pana la racirea compozitiei. Pui apoi faina in ploaie si amesteci cu o lingura de metal pana la omogenizare. Adaugi apoi untul turnand usor pe marginea vasului si amestecand usor. Pui compozitia in tava tapetata si pui ciresele date prin faina. Se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste.

Negresa II
















































































































































































































Negresa II

Ingrediente necesare:

1 pachet de unt
250 ml lapte
400 gr zahar
200 gr faina
4 oua mari
120 gr nuci
50 gr cacao
Cateva linguri de cognac
1 praf de copt
Esente
Coaja de portocale

Mod de preparare:

Nuca se prajeste putin in cuptor pentru a-i da o aroma. ½ din cantitate se macina fin si restul se toaca marunt. Se fierbe untul impreuna cu zaharul, laptele, cacaoa si esentele. Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga treptat faina, galbenusurile, nuca si la sfarsit albusurile spuma. Se coace intr-o tava mai mica ca sa iasa prajitura inalta. Se coace aproximativ 20-30 de minute in functie de cuptor. Se pun peste prajitura cele 15 linguri oprite si se inchide focul.

Omleta

































































Varianta I :

Omleta asortata

Oua de tara
1 ceapa
1 ardei capia
Cateva fire de ceapa verde
Ceva afumatura
Patrunjel
Marar
Telemea veche de oi
Vegeta
Boia
Curry
Piper
Cimbru
Curcuma

Mod de preparare:

Ouale se bat bine, daca doriti sa fie mai pufoasa puteti separa galbenusurile de albus si sa le bateti separat. Caliti ceapa tocata mai marunt, adaugati cateva bucatele de kaizer sau slanina si apoi ardeiul taiat cubulete. Amestecati ouale cu branza rasa fin, verdeata tocata si condimentele. Varsati compozitia peste ceapa sic and s-a rumenit bine o intoarceti pe partea cealalta.















Varianta II :

Simpla sau cu marar

Oua de tara
Telemea de oaie rasa fin
Ulei

Secretul unei omlete pufoase, batem bine ouale pana in ultimul moment cand o turnam in tigaie. Amestecam inainte ouale cu multa telemea. Putem cali inainte putina ceapa, kaizer si ardei capia. Servim cu dalata de rosii cu ulei de masline. O alta varianta : am batut ouale bine, am adaugat marar tocat, frunze de ceapa verde si branzeturi direct din congelator apoi le-am pus peste uleiul incalzit. 








Varianta III :

Minunata

5 oua de tara
1 ardei capia mic
1 ceapa rosie mica
4 rosii cherry
Ulei de masline
Cascaval 50 gr
Telemea vreo 100 gr
Piper

Calim ceapa taiata julienne, adaugam capia julien si apoi rosiile taiate in 4. Adaugam ouale care au fost batute bine si amestecate cu branza si cascaval ras. Nu lasam foarte mult omleta ca e mai buna mai putin facuta, sa fie moale nu uscata. O intoarcem pe cealalta parte si cand e gata o scoatem si mai punem branza si cascaval peste cat e calda.


marți, 16 august 2011

Stufat de miel






































































































































Stufat de miel:

1.5 kg miel
15 legaturi de ceapa verde
15 legaturi de usturoi verde
300 ml suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 legatura patrunjel
100 ml ulei masline
Sare
Piper
Boia
Condimente pntru miel
Zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se taie carnea bucati potrivite, se spala si se usuca cu un prosop curat. Se condimenteaza bine si se lasa la frigider cateva ore. Se caleste carnea dupa care se stinge cu 2 cani de apa fiarta, se acopera si se lasa la inabusit. Ceapa si usturoiul se spala bine si se taie bucati de 3-4 cm. Cand carnea e aproape gata se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa la inabusit. Spre sfarsit se adauga pasta de rosii, condimentele si putina zeama de lamaie. Se da la cuptor sa scada bine.