Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 iunie 2011

Chec cu frisca si ciocolata


































































































Chec cu frisca si ciocolata

Ingrediente:180 gr crema de unt milli
3 oua
250 ml smantana pentru frisca
50 gr ciocolata cu lapte
20 gr cacao
150 gr faina
1 praf de copt
Esente
Cognac
2 maini de nuca
150 gr zahar

Mod de preparare:

Nuca se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Ciocolata se topeste la microunde, smantana se bate frisca si albusurile se separa de galbenusuri. Crema de unt se mixeaza cu zaharul si esentele iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cativa stropi de lamaie. Adaugam la crema de unt galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare. Punem apoi ciocolata si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. La sfarsit incorporam frisca batuta si albusurile spuma amestecand usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea dupa care se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

luni, 13 iunie 2011

Pui cu marar si ciuperci















































































































































































Pui cu marar si ciuperci

Ingrediente:

1 piept de pui sau curcan
1 kg ciuperci
1 ardei capia
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 morcov
1 legatura de marar
putin patrunjel
Ulei de masline
Praf de curry
Boia
Piper
Vegeta
Sos de soia
1 cana orez cu bob lung
1 nuca de unt
Supa de carne

Mod de preparare:

Pieptul se taie cubulete si se “maseaza” cu condimente si putin ulei de masline. Se lasa acoperit la frigider pana a doua zi cand se prepara. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, ciupercile se feliaza iar morcovul se da prin razatoarea mica. Dupa calirea cepei se adauga carnea si ardeiul iar la sfarsit ciupercile. Adaugam marar tocat, putin patrunjel, sos de soia si condimente dupa gust. Stingem cu putina supa cat s-o acopere si dam la cuptor. Intre timp punem la fiert o cantitate dubla de supa la o cana de orez. Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare, zeama de lamaie si orezul care a fost calit separat. Se lasa pe foc mic acoperit cu folie de aluminiu pana infloreste. Spre sfarsit se adauga si unt pentru gust. Se serveste tocanita pe un pat de orez

Chec in doua culori















































































































































































































Chec in doua culori

Ingrediente:

5 oua
150 gr unt
150 gr zahar
250 gr faina
4 linguri de lapte
1 plic praf de copt
Zahar vanilat
2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un bol mare ouale cu zaharul, untul topit si laptele. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Punem ½ din compozitie in tava iar cealalta jumatate o amestecam cu cacaoa cernuta. Punem si compozitia cu cacao deasupra si amestecam cu un betisor. Se da la cuptorul incalzit pentru 30-40 de minute in functie de cuptor.

Chec margareta cu lamaie















































































































































































 Un chec dulce acrisor si racoritor, potrivit pentru cei care indragesc gustul citricelor.


Chec cu lamaie

Ingrediente:

4 oua
125 gr zahar
75 ml ulei
170 gr faina
Arome, vanilie si rom
Coaja de lamaie rasa
½ lingurita praf de copt
2 lamai potrivite

Mod de preparare:

Albusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa. Galbenusurile se presara cu putina sare, coaja de portocale si zahar vanilat iar dupa cateva minute se mixeaza. Adaugam cate putin uleiul si amestecam. Compozitia rezultata se adauga la albusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 35 de minute.

luni, 6 iunie 2011

Chec cu malai si nuci























































































































































































































O minunatie de chec, cine ar crede ca malaiul folosit in prajituri da o aroma nemaipomenita

Chec cu malai si nuci

Ingrediente:

125 gr unt la temperatura camerei
125 gr zahar pudra
100 gr faina de malai fina
75 gr faina alba
2 oua la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
¾ plic praf de copt
3 linguri de vin alb demidulce sau dulce
1 vf cutit de sare
70 gr nuci
½ fiola esenta de migdale sau rom

Mod de preparare:

Untul se mixeaza bine cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand ouale si galbenusurile amestecand dupa fiecare. La noi nu se gaseste faina de malai fina specifica prajiturilor dar puteti rasni malaiul la rasnita de cafea. Nucile care au fost putin coapte se maruntesc la robot impreuna cu 1 lingura rasa de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Amestecam malaiul cu faina , nucile si parful de copt. Adaugam treptat fainurile peste crema de unt. Punem vinul si esenta. Amestecam compozitia dupa care dam la cuptorul incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute. Este un chec deosebit de bun, combinatia de nuci, malai si vinul de tara este nemaipomenita. Consistenta checului este usor umeda si este foarte bun in primele doua zile.