Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 iulie 2010

Turn de orez














Ingrediente:

1 cartof
2 cepe mari
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 morcov ras
1 dovlecel potrivit
1 vanata
½ kg ciuperci
Piper mozaic
1 pahar de orez
3 pahare de supa de carne
Curry
Boia
Condimente pentru orez

Mod de preparare :

Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica iar cartoful se taie in cubulete potrivite. Se caleste ceapa, se adauga apoi morcovul si se mai caleste putin, apoi orezul si la urma ardeiul. Dupa ce le-am calit bine se aduga dovlecelul, vanata si ciupercile. Se pune supa de carne si condimentele. Spre sfarsit se pun si cartofii si se lasa pana fierb toate legumele. Cine doreste poate adauga si suc de rosii. Se serveste atat cald cat si rece.

Pui dulce acrisor




















Este una dintre cele mai populare retete chinezesti.

2 piepti de pui
Cateva felii intregi de ananas din conserva
1 ardei rosu
1ardei galben
Cateva felii de ghimbir proaspat
2 linguri zahar brun
¼ cana de otet de vin rosu
¼ cana pasta de tomate
¼ cana zeama din conserva de ananas
Albus de ou
Malai
Sare
Piper alb
Curry
Sos de soia
Ulei de porumb
1 pahar de orez cu bob lung
2 masuri de supa

Mod de preparare :

Se face un amestec din zahar, otet, pasta de tomate si sucul de ananas. Se taie cateva felii subtiri de ghimbir proaspat, ardeiul cuburi potrivite iar puiul fasii sau cubulete. Se condimenteaza bine carnea de pui cu piper, curry, alte condimente pentru pui si sos de soia. Se « maseaza » bine si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute. Se incinge niste ulei intr-un wok, se caleste ghimbirul apoi se adauga ardeiul gras si la sfarsit carnea. Dupa calirea acestora se adauga ananasul taiat sferturi si dupa cateva minute sosul dulce acrisor. Se lasa pana scade si se formeaza un sos destul de gros. Se gusta si daca e cazul se mai adauga ce-i lipseste. Se bat cateva albusuri spuma si se dau 4 felii de ananas prin albus si malai apoi se prajesc putin. Se pune supa pe foc si cand clocoteste se adauga orezul spalat. Se acopera cu o folie de aluminiu si capac. Se lasa pe foc mic timp de 15 minute dupa care se ia capacul, se inchide focul si se mai lasa cu folia pentru 10 minute dupa care se inlatura. Se clatesc forme cu apa rece, se scurg si se umplu cu orezul. Dupa ce se mai raceste orezul se rastoarna bolul printr-o miscare brusca pe o farfurie intinsa. Se serveste puiul impreuna cu orezul si rondele de ananas. Cine doreste poate cali si putina ceapa si usturoi. De preferat a se gusta sosul acrisor inainte si dupa ce l-ati adaugat in wok sa nu fie aroma prea puternica pentru cei carora nu le plac gusturile acestea la mancaruri.

luni, 12 iulie 2010

Pasta de corcoduse verzi pentru iarna













Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam samburii. Se pun in pungi la congelator cu tot cu zeama in care au fiert sau in sticle pentru iarna ca sa economisim spatiul din congelator. Borcanele sau sticlele se spala si se clatesc bine apoi se oparesc cu apa fiarta. Se usuca borcanele si apoi se umplu cu pasta calduta, se inchide capacul cu putere si se pun in paturi pana a doua zi. Daca doriti le puteti fierbe la bain marie ca sa fiti siguri ca tine pana la iarna. Este foarte acrisoara asa cum imi plac mie borsurile, contine vitamina C si ii da un gust aparte ciorbei. Eu le folosesc de mult timp pentru ca nu fac bors iar asta de la tarani nu mai e ca alta data. Cea congelata se desface din punga si se pune cubul congelat direct in ciorba.