Faceți căutări pe acest blog

joi, 11 noiembrie 2010

Paste cu chiftele si sos de rosii






























































 


Ingrediente:

½ kg piept de pui
1 ceapa
1 ou
1 morcov
Cativa catei de usturoi
Verdeata
Condimente (curry, boia, condimente pentru pui)
Putina menta proaspata
1 felie paine inmuiata in lapte si stoarsa
spaghete
Sare
Piper
Vegeta

Pentru sos:

Cateva fire de ceapa verde
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
Rosii in sos
Cimbru
Busuioc proaspat
Vegeta
Condimente

Mod de preparare:

Spaghetele se introduce in apa fiarta cu putina sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru putin timp, sa devina “al dente”, adica fierte pe jumatate. Cand sunt gata se pun in strecuratoare. Carnea tocata se amesteca cu oul, painea, usturoiul, niscaiva condimente, putina menta toccata, verdeata si morcovul. Se formeaza chiftele si se prajesc sau se coc la cuptor. Se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga condimente si rosiile pasate. Adaugam chiftelutele prajite si mai lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Lasam sa se lege putin sosul si servim impreuna cu spaghete.

Niciun comentariu: